Kennis maken met…

Kim Hendriks

“Ik gun iedereen dat ze kunnen wonen en werken in een omgeving waar ze blij van worden. Een omgeving die ruimte geeft om te leven en inspireert en waar mensen zichzelf kunnen zijn en zich thuis voelen.”

Mijn woon- en werkomgeving aanpassen aan de fase van mijn leven, is bij mij als moeder in een gezin met drie kinderen,  aan de orde van de dag. Ook ik merk dat kasten bij mij in huis vol slippen, dat ik taken uitstel of moe word van spullen die maar rond blijven slingeren.

Ik ben gaan ervaren dat opruimen mij goed doet, dat ik daarmee rust in mijn hoofd kan creëren en minder ballast ervaar. Spullen geef ik een logische plek in huis en ik  zorg voor routine in mijn opruimtaken. Dat levert mij tijd en rust op, zodat ik aan die dingen aandacht kan geven waar ik blij van word.

Op dit moment combineer ik mijn werk als opruimcoach met mijn werk als miMakker. miMakker is belevingsgerichte zorg in de vorm van clownerie voor onder andere mensen met dementie. Een vak dat draait om contact van hart tot hart, waarin de eigenschappen van de clown ingezet worden om respectvol, zonder vooroordeel en vanuit plezier mensen te ontmoeten. Als opruimcoach neem ik deze kennis en ervaringen zeker mee.