feb 22, 2021 | Artikelen

Opruimcoach

opruimcoach

Contents

Coaching bij opruimen

Coaching bij opruimen: Creëer meer rust en orde in je woonruimte en hoofd

Soms kunnen spullen zich ongemerkt opstapelen, waardoor je woonruimte onoverzichtelijk en chaotisch wordt. Je kunt hierdoor niet altijd gemakkelijk dingen terugvinden en soms onopgemerkt stress ervaren. Om meer rust en orde te creëren is het daarom belangrijk dat je meer structuur aanbrengt en spullen in je woning de juiste plek geeft. Een opruimcoach kan je hierin ondersteunen bieden. In de onderstaande tekst lees je wat een opruimcoach zoal inhoudt, wanneer je deze kunt inschakelen en wat het voor jou van toegevoegde waarde zou kunnen zijn.

Wat is een opruimcoach?

Een opruimcoach of te wel professionel organizer kan goed overzicht bewaren en ziet handige opruim inzichten waar veel mensen niet bij stil zouden staan. Een goede opruimcoach kan jou daardoor helpen met het aanbrengen van structuur en overzicht in je woonruimte. De coach ondersteund je hierbij in het ordenen van spullen, om het zo gemakkelijker voor je te maken om dingen terug te vinden.

Een professionele opruimcoach kan je daarnaast helpen met het inrichten van een opgeruimde werkomgeving. Hiermee zorg je ervoor dat je meer geconcentreerd aan het werk kunt en minder snel wordt afgeleid. De professionel organizer kan je helpen om van ordenen en overzicht een gewoonte te maken, waardoor je werkplek ook op lange termijn overzichtelijk zal blijven.

In het aanbrengen van structuur en orde met hulp van een opruimcoach, staat het voorop om spullen een juiste plek te bieden in je woning. Een professional organizer zal je helpen om gericht naar goede opbergplekken te kijken, te zoeken naar logica, je helpen om overbodige spullen weg te doen en om ervoor te zorgen dat alles de juiste plek krijgt. Hiermee zorg je voor meer rust, ruimte en focus in je woon- en werkomgeving.

Wanneer schakel je een opruimcoach in?

Ben je toe aan meer ruimte in je woning en in je hoofd? Maar heb je geen idee hoe je moet beginnen met een opruimklus? Is je thuissituatie of leestijl veranderd? Overweeg dan de hulp van een professional organizer. Een professional organizer kan voor iedereen van belang zijn. Ze kan je nieuwe inzichten bieden, je helpen afstand te doen van onnodige spullen en het helpen stellen van de juiste opruim doelen.

Nieuwe inzichten

Soms is het lastig om te beginnen aan een opruimklus en lukt het maar niet om tot de juiste inzichten te komen. Een opruimcoach kan je daarin helpen en je op een praktische manier leren om orde aan te brengen in je woning.

Afstand doen van spullen

Een opruimcoach kan je helpen om afstand te doen van spullen die voor ballast zorgen en waarvan je niet blij wordt. Dit kan soms een lastig proces zijn waarbij je niet altijd goed weet waar je moet beginnen. De opruimcoach leert je daarom hoe je van denken naar doen kunt komen.

Het stellen van doelen

Ten slotte kan het handig zijn om een opruimcoach in te schakelen wanneer je het lastig vindt om doelen te stellen. Een coach gaat met je in gesprek om deze opruim doelen in kaart te brengen en kan hier ook, indien gewenst, periodiek toezicht op houden. Hiermee zorg je ervoor dat je gemakkelijker jouw woon- en werkomgeving op orde kunt houden, zonder terug te vallen in oude patronen.

Wat levert het je op?

Een opruimcoach helpt je bij het aanbrengen van orde en structuur. Orde en structuur kan belangrijk zijn voor je gemoedstoestand en voor je prestatie op de werkvloer. Zo kan een goed georganiseerde en overzichtelijke woon- en werkomgeving je helpen bij het vinden van een betere focus, zorgen voor meer ruimte in je gedachten en aan een kalme gemoedstoestand.

Focus

Een goede structuur en meer overzicht in je woon- en werkomgeving kan voor meer focus zorgen. Een drukke ongeordende omgeving zorgt namelijk (soms onbewust) voor afleiding. Je ogen dwalen af naar de spullen om je heen, waardoor je de focus op je werk of bezigheden verliest. Hierdoor gaat onbewust een hoop kostbare concentratie verloren.

Ruimte

Zonder dat je het vaak door hebt stapelen de spullen in je woning zich op. Door eens goed te selecteren wat je nou daadwerkelijk gebruikt, of later nog wilt gebruiken, zorg je voor meer ruimte. Wellicht kom je spullen tegen die je al jaren niet gebruikt hebt, nooit meer zal gaan gebruiken, en altijd maar in de weg liggen. De ruimte die je na het opruimen overhoudt kun je vervolgens besteden aan ruimte voor spullen die er voor jou echt toe doen. Spullen die persoonlijke waarde hebben, waar je blij van wordt of spullen die je simpelweg vaak gebruikt.

Rust

Een goed opgeruimde woon- en werkruimte brengt meer rust aan in je leven. Je voelt je minder opgelaten en kunt helderder nadenken. Je merkt hierdoor dat je minder gehaast door het leven zal gaan en sneller tot rust kunt komen. Een rustige werk- en woonomgeving brengt niet alleen jezelf tot rust, maar ook de andere in je omgeving. Hiermee zorg je voor een fijne omgeving waarin iedereen zich op zijn gemak voelt.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het aanbrengen van structuur en orde kan op diverse manieren aangepakt worden. Vaak maakt je hiervoor eerst een afspraak bij de opruimcoach. In een persoonlijk en geheel vrijblijvend gesprek, kun je jouw persoonlijke situatie toelichten en de gewenste verandering in kaart brengen Wil je graag spullen weg doen, of spullen juiste een nieuwe plek bieden? Indien je spullen graag een goede plek wilt bieden, en hierin structuur aanbrengen? Dan wordt er gekeken naar een effectieve en creatieve manier om deze spullen een nieuwe bestemming te geven.

Door één of meer aaneengesloten dagen in gesprek en aan de slag te gaan met een opruimcoach leer je opruimen en ordenen en dit in de toekomst zelf toe te kunnen passen in jouw woning en in je werkruimte. Ook kun je doormiddel van verschillende periodieke bijeenkomsten, telkens een deel van een klus oppakken, waar je in de tussentijd zelf mee aan de slag gaat. Hiermee ga je steeds doelgericht te werk en leer je op planmatig naar bepaalde opruim doelen te streven. Ten slotte kun je regelmatig (telefonisch) advies krijgen om zo sturing te krijgen op momenten wanneer je ergens tegen aan loopt of met vragen zit. Hiermee krijg je alle hulp om een zo optimaal zichtbaar en voelbaar mogelijk resultaat te bereiken.

Een professional opruimcoach inschakelen

Kom je er zelf niet goed uit met het aanbrengen van structuur en overzicht? En zou je graag eens een professionele blik willen laten gaan over jouw woon- en werksituatie? Zorg er dan vandaag voor dat je een opruimcoach inschakelt en creëer direct meer focus, ruimte en rust in je leven. Dit kan zowel bij jou thuis als midden- en kleinbedrijven en voor zorginstellingen . Kort om, een professional organizer kan je helpen met elk type ruimte waar wel eens wat meer orde en structuur aangebracht zou kunnen worden.

Bij MooieBende gaan we samen met je in gesprek voor een geschikte aanpak voor jouw woon- of werkomgeving, om zo tot het beste resultaat te kunnen komen. Binnen de kortste keren is jouw omgeving geordend en vind je voortaan alles eenvoudig terug. Benieuwd wat we voor jouw situatie kunnen betekenen en hoe een goede coaching in opruimen en ordenen voor jou relevant zou kunnen zijn? Vraag dan vrijblijvend en gratis een gesprek aan en kom met ons in contact.